U bent hier

Andere gebieden

Behalve de dorpen in de voormalige gemeente Ten Boer, zijn er ook nog andere gebieden in de gemeente Groningen waar werkzaamheden worden verricht en waarvoor regelingen gelden. Met de betreffende inwoners en organisaties hebben wij rechtstreeks contact.

Versterken en vernieuwen

Via Informatie ziet u op welke subsidies en regelingen u aanspraak kunt maken.

Verschillende gebieden in onze gemeente vallen onder een subsidieregeling. Het gaat om de gebieden Engelbert, Meerstad, omgeving Zernike, Beijum en Lewenborg. In Beijum en Lewenborg vindt wijkvernieuwing plaats vanuit het Nationaal Programma Groningen.

 

Nieuws

 • Te laat voor € 10.000 subsidie?

  Al duizenden huiseigenaren vroegen in totaal 75 miljoen euro subsidie aan voor het verbeteren en verduurzamen van hun woning. Bijvoorbeeld met zonnepanelen of een nieuwe keuken. Staat ook jouw huis in het aardbevingsgebied, maar is het geen onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen? Vanaf begin 2022 kun je in de tweede ronde alsnog subsidie aanvragen. Er is dan in totaal 150 miljoen euro beschikbaar.

 • Subsidies versterkingsopgave aanvragen bij SNN

  In november 2020 hebben het Rijk en de regio bestuurlijke afspraken gemaakt over de versterkingsopgave. Inmiddels heeft elke eigenaar van een woning die is opgenomen in het Lokale Plan van Aanpak van de gemeente een brief gekregen. Daarin staat of deze woning in Blok A, B of C is ingedeeld en voor welke subsidie zij in aanmerking kunnen komen.

 • Nieuws van het IMG

  Vraag vergoeding waardedaling aan!

  Bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) kunnen inwoners uit het oostelijk deel van de gemeente Groningen vanaf 1 november een aanvraag indienen