U bent hier

Nieuws Garmerwolde

Overgangsperiode Waardedalingsregeling tot 1 januari 2023

Te/koop/IMG/waardedaling/7/juli

De Waardedalingsregeling wordt per 1 januari 2023 aangepast naar de geactualiseerde methode. Er komt daarmee een ruime overgangsperiode. Het stelt iedereen in de gelegenheid een aanvraag te doen onder de voorwaarden van de huidige methode. Lees hier het hele bericht.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen vanaf 6 juli in stappen open

Waar knapt jouw huis van op?

De subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) van 10.000 euro gaat vanaf 6 juli 2022 in stappen – per gemeente – open. Inwoners van de gemeente Groningen kunnen vanaf 27 juli respectievelijk 3 augustus de subsidie van €10.000 euro aanvragen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Dit kan tot en met 31 december 2025. Lees hier het hele bericht.

Basisschool in Garmerwolde versterkt

In mei 2022 heeft de aannemer de werkzaamheden voor de versterking en het toekomstpakket voor OBS Garmerwolde afgerond. Na de meivakantie konden de kinderen weer naar hun eigen vertrouwde en versterkte school. Tijdens de verbouwing hebben de kinderen les gehad in een tijdelijke school. Netbeheerder Enexis sluit de tijdelijke school af van de energie. Daarna wordt het gebouw in juni 2022 weggehaald.

Typologieaanpak gaat van start

Op 24 juni 2021 hebben de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de start van de typologie-aanpak aangekondigd. Dit is een belangrijke stap om te komen tot versnelling van de versterking in het aardbevingsgebied.

Pilot Architect aan Zet

Architect aan Zet (AAZ) is een manier om vergunningsvrij bouwen en verbouwen binnen de versterkingsopgave mogelijk te maken. Het doel is om ver- of nieuwbouwinitiatieven sneller en gemakkelijker

Dorpscoaches Aardbevingen WIJ Ten Boer

WIJ Ten Boer heeft twee dorpscoaches aardbevingen die u kunnen ondersteunen wanneer u problemen ervaart op emotioneel, lichamelijk en sociaal gebied als gevolg van de aardbevingen.