U bent hier

Nieuws Garmerwolde

Inloop Boer Goensepad op 17 oktober

Op dinsdag 17 oktober bent u vanaf 16.00 uur van harte uitgenodigd om de plannen voor de aanpassing van het Boer Goensepad te bekijken. Lees hier meer. 

Subsidie waardevermeerdering verlengd

stockfotoDe huidige subsidie Waardevermeerdering wordt verlengd tot 9 oktober 2023. De subsidie zou eerst stoppen op 1 juni, maar staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw besloot in april om dat te verlengen naar 9 oktober 2023. Lees hier het hele bericht.

Gratis Tegeltaxi haalt gewipte tegels op

grindtegelsDe Tegeltaxi van de gemeente Groningen rijdt de komende periode weer om uit de tuin gewipte tegels op te halen. De overtollige tegels kunnen op vaste data in mei, juni en juli worden aangeboden aan de gratis ophaalservice. Tegels vervangen door groen is niet alleen mooi, maar groen werkt ook verkoelend, helpt wateroverlast tegen te gaan en is goed voor de biodiversiteit. Lees hier het bericht.

Subsidie voor 3 agrarische bedrijven in aardbevingsgebied

logo-agroprogrammaDrie agrarische bedrijven in het aardbevingsgebied ontvangen samen ruim 1,2 miljoen euro subsidie vanuit het Agroprogramma. Dat heeft het college van de provincie Groningen besloten. De subsidies zijn bedoeld om de bedrijfsvoering, die vanwege de aardbevingsproblematiek stil is komen te liggen, te kunnen hervatten. Lees hier het hele bericht.

Regio: Kabinetsreactie schiet tekort

Schema-reaxtie-kabinetsvoorstel'Het Rijk zet stappen in de goede richting. En het komt met miljarden over de brug. Maar bestuurders van Groningse overheden betwijfelen of dit pakket toereikend is om de problemen met schadeherstel en versterking werkelijk op te lossen. Vanmiddag presenteerden de minister-president Rutte en staatssecretaris Vijlbrief 50 maatregelen naar aanleiding van het enquêterapport 'Groningers boven gas'. Lees hier het bericht.

Een Bloeiend Perspectief voor gebied Ten Boer

Bijeenkomst Bloeiend Perspectief GarmerwoldeDe afgelopen periode ontvingen we tal van ideeën en wensen voor meer biodiversiteit, kleur en fleur in de openbare ruimte van het gebied Ten Boer. We brachten alle ideeën samen in een kaart. Deze kaart legden we in april voor aan bewoners.

Kantoor V&V op Koningsdag gesloten

KroonHet kantoor van Versterken en Vernieuwen in Ten Boer aan de Homanstraat 23 is op Koningsdag (donderdag 27 april) gesloten.

 

Foto: Dik Laan via Pixabay.