U bent hier

Lellens

Dorpshuis Proathoeske is versterkt. Daarnaast zit een deel van de woningen in Lellens in de versterking. De verwachting is dat de versterking van de woningen in het najaar van 2022 is afgerond. We zijn doorlopend in gesprek met bewoners van het dorp over dorpsvernieuwingsprojecten. 

Bankje-bij-de-kerk-Lellens

Nieuws

 • Moestuinbakken op poten in Lellens

  Het dorp Lellens heeft sinds kort een tuin met moestuinbakken op poten. Deze bakken staan op het terrein van het Proathuuske, het door de inwoners van Lellens zelf gebouwde dorpshuis.

  Het idee voor deze moestuinbakken is ingediend op de Stem van Ten Boer. De gedachte achter deze verhoogde groentetuin is dat inwoners zich dan niet hoeven te bukken tijdens de werkzaamheden en iedereen, ook mensen met een hanicap of bewegingsbeperking kunnen meedoen.

  Twaalf enthousiaste inwoners meldden zich aan voor dit project. Deze inwoners hebben nu hun eigen tuin en kunnen ideeën en ervaringen met elkaar uitwisselen. Inmiddels zijn de zaadjes gezaaid en komt het eerste groen al boven. De tuin is een groot succes en is mogelijk gemaakt met subsidie van de gemeente Groningen en de eigen werkzaamheid van de bewoners.

 • Subsidie waardevermeerdering verlengd

  stockfotoDe huidige subsidie Waardevermeerdering wordt verlengd tot 9 oktober 2023. De subsidie zou eerst stoppen op 1 juni, maar staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw besloot in april om dat te verlengen naar 9 oktober 2023. Lees hier het hele bericht.

 • Gratis Tegeltaxi haalt gewipte tegels op

  grindtegelsDe Tegeltaxi van de gemeente Groningen rijdt de komende periode weer om uit de tuin gewipte tegels op te halen. De overtollige tegels kunnen op vaste data in mei, juni en juli worden aangeboden aan de gratis ophaalservice. Tegels vervangen door groen is niet alleen mooi, maar groen werkt ook verkoelend, helpt wateroverlast tegen te gaan en is goed voor de biodiversiteit. Lees hier het bericht.

 • Subsidie voor 3 agrarische bedrijven in aardbevingsgebied

  logo-agroprogrammaDrie agrarische bedrijven in het aardbevingsgebied ontvangen samen ruim 1,2 miljoen euro subsidie vanuit het Agroprogramma. Dat heeft het college van de provincie Groningen besloten. De subsidies zijn bedoeld om de bedrijfsvoering, die vanwege de aardbevingsproblematiek stil is komen te liggen, te kunnen hervatten. Lees hier het hele bericht.