U bent hier

Lellens

Lellens is met minder dan 100 inwoners met recht een klein dorp te noemen. Lellens is een beschermd dorpsgezicht. Van de ‘Borg toe Lellens’ resteert alleen nog de oprijlaan met prachtige begroeiing.

Versterken en vernieuwen

Dorpshuis Proathoeske is versterkt. Alle woningen en andere gebouwen zijn inmiddels bouwkundig geïnspecteerd. Een groot deel van de woningen in Lellens heeft, of krijgt binnenkort, een versterkingsadvies. De voorbereidingen voor een dorpsvernieuwingsproject lopen, in overleg met inwoners van het dorp.

Nieuws

 • Burgemeester en wethouders huis-aan-huis als postbodes

  De gemeente Groningen heeft samen met de NCG gezorgd dat de brieven voor alle inwoners passend zijn. Dit kan namelijk per situatie en per adres verschillen. De eerste brieven zijn op de dag na Kerst bezorgd in Ten Post, Winneweer, Woltersum en Lellens.

 • Dorpscoaches Aardbevingen WIJ Ten Boer

  WIJ Ten Boer heeft twee dorpscoaches aardbevingen die u kunnen ondersteunen wanneer u problemen ervaart op emotioneel, lichamelijk en sociaal gebied als gevolg van de aardbevingen.

 • Nieuws van het IMG

  Vraag vergoeding waardedaling aan!

  Bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) kunnen inwoners uit het oostelijk deel van de gemeente Groningen vanaf 1 november een aanvraag indienen