U bent hier

10 januari start aanvraag subsidie Verduurzaming en verbetering € 10.000,-

Vanaf 10 januari 09.00 uur kun je de subsidie Verduurzaming en verbetering Groningen € 10.000 aanvragen. SNN verwacht dan veel drukte aan het eLoket. Ze raden iedereen daarom aan om van tevoren een account aan te maken (als je dat nog niet hebt). Houd bij de start van je aanvraag de benodigde documenten digitaal bij de hand. Scan hiervoor alvast je documenten in waar dat nodig is.Kijk op de website van SNN voor meer informatie.

Staat jouw woning in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt, inclusief de postcodes 9679, 9681 en 9682? En is jouw woning geen onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen? Dan kun je op maandag 10 januari vanaf 9 uur ’s ochtends een aanvraag indienen.

De subsidie bestaat uit een totaalbedrag van € 300 miljoen. In juli 2021 werd 75 miljoen euro al aangevraagd. Vanaf 10 januari komt het resterende subsidiebedrag van € 225 miljoen euro beschikbaar. SNN behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Op de website van SNN lees je hoe je de subsidie aan kunt vragen en welke stukken je daarvoor nodig hebt. De medewerkers van SNN helpen je graag, dit kost niets!

Het ministerie van BZK stelt deze subsidie beschikbaar om achterstallig onderhoud te verrichten en je woning te verduurzamen en te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld met energiebesparende maatregelen. Je kunt er ook een schilder van betalen, je huis verbouwen of er een nieuwe keuken van kopen.