U bent hier

Nieuwe wethouder Versterking bezoekt dorpen

Inge Jongman is de nieuwe wethouder voor de Versterking in het aardbevingsgebied van de gemeente Groningen. Inge Jongman kent de dorpen goed. In het vorige college was zij namelijk dorpswethouder Ten Boer en omgeving. Een rol die zij ook in het nieuwe college heeft.

Afgelopen week bracht zij samen met medewerkers van het team Versterken en Vernieuwen van gemeente Groningen een bezoek aan de verschillende versterkingsprojecten in Ten Post, Woltersum en Ten Boer. Jongman is onder de indruk van alle bouwwerkzaamheden in de dorpen. "De bevingsproblematiek loopt dwars door dorpen en straten. Het is aan ons om naar onze inwoners te luisteren en ze bij te staan. Groningen verdient een mooie nieuwe toekomst", aldus Inge Jongman.

Zij laat weten de dorpen veel te willen bezoeken. "Inwoners staan er niet alleen voor. De gemeente Groningen stelt de bewoners centraal en helpt waar dat kan. Bewoners kunnen altijd binnenlopen in een van de inlooppunten in Woltersum, Ten Post of Ten Boer waar medewerkers van gemeente Groningen en NCG klaar staan met hulp en advies".