U bent hier

Officiële start Huis van Ten Post

Het Huis van Ten Post is weer een stap dichterbij. Donderdag 6 oktober ondertekenden de gemeente en alle partijen die er straks gehuisvest zijn, de samenwerkingsovereenkomst. Ook werd de naam van de architect bekend gemaakt. Gebruikers en gemeente kozen unaniem voor Korth Tielens Architecten om het Huis van Ten Post te ontwerpen. Met de ondertekening en de keuze van de architect is het project nu officieel van start en kan het ontwerpproces beginnen.

Ondertekenaars-Huis-van-ten-PostOp de foto vlnr. Bart Corporaal (voorzitter dorpshuis), Jacob Jongsma (kerk de Hoeksteen), Inge Jongman (wethouder), Simon van der Wal (CBS de Wieken) Paulina van Bostelen (CBS de Wieken). SV TEO ontbreekt op de foto, vandaar de sjaal op de linkertafel. Foto's Henk Tammens.

Begin volgend jaar wordt het concept ontwerp aan de buurt gepresenteerd. De nieuwbouw wordt aardbevingbestendig, gasloos, energieneutraal en zoveel mogelijk circulair. Op de website www.huisvantenpost.nl vindt u nieuws en informatie over de bouw, planningen, gebruikers en bijeenkomsten.

Het Huis van Ten Post wordt een centrale ontmoetingsplek in het dorp. De  Christelijke Basisschool De Wieken, PKN De Hoeksteen, SV TEO en het dorpshuis ’t Holt zijn hier straks onder één dak gehuisvest. Vanuit het Huis van Ten Post organiseren verenigingen, bewoners en andere partijen het hele jaar door grote of kleine bijeenkomsten, feesten en activiteiten. Het Huis van Ten Post draagt er zo aan bij dat het fijn wonen en leven is in Ten Post.