U bent hier

Tegemoetkoming voor huurders in het aardbevingsgebied

Huurt u een woning van een particuliere eigenaar in het aardbevingsgebied? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een eenmalige tegemoetkoming van € 750.

Bent u benieuwd of u de tegemoetkoming kunt aanvragen voor uw huurwoning? Beantwoord dan de onderstaande vragen. Kunt u alle onderstaande vragen met ‘Ja’ beantwoorden? Dan is de kans groot dat u een tegemoetkoming kunt aanvragen.

  • Huurt u de woning van een particuliere eigenaar?
  • Gaat het om een zelfstandige woning met eigen voordeur?
  • Huurt u de woning sinds 1 juli 2021 of eerder?
  • Lag de kale maandhuur bij het aangaan van het huurcontract onder de sociale huurgrens? Deze grens was in 2021 bijvoorbeeld € 752,33 en in 2011 bijvoorbeeld €652,52.
  • Ligt uw huurwoning in een van de postcodes waar de waardedalingsregeling van Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) geldt? Of in de postcodes 9679, 9681 of 9682?

Let op! Bovenstaande vragen zijn gebaseerd op de belangrijkste voorwaarden. U leest de volledige voorwaarden op de subsidiepagina van SNN onder ‘Wet- en regelgeving' (doorscrollen naar beneden).

U kunt de tegemoetkoming tot en met 31 december 2022 aanvragen

Deze eenmalige tegemoetkoming van 750 euro is tot en met 31 december 2022 aan te vragen door huurders die sociaal huren bij een particuliere eigenaar.

Over de ‘Tegemoetkoming huurders aardbevingsgebied Groningen’

Wordt mijn huurwoning nu wel of geen onderdeel van de versterkingsopgave? Daar was in de afgelopen periode weleens onzekerheid over. Hierdoor is onderhoud aan uw woning mogelijk uitgesteld. De minister van BZK heeft in de Tweede Kamer in september 2021 toegezegd te onderzoeken of ook huurders die sociaal huren bij particuliere verhuurders een eenmalige tegemoetkoming kunnen krijgen. Deze subsidieregeling die sinds 1 april 2022 is gestart, is hier de uitwerking van. 

Meer weten?

U kunt de tegemoetkoming aanvragen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Meer informatie over de tegemoetkoming vindt u hier

Huurdersregeling-SNN-okt-2022