U bent hier

Waardedaling van uw woning? Vraag nu een vergoeding aan

Staat uw woning in het waardedalingsgebied? Vraag dan voor 1 januari 2023 een vergoeding aan voor waardedaling op www.schadedoormijnbouw.nl.

De Waardedalingsregeling bestaat sinds september 2020. De situatie in het gebied is veranderd. Om de schade en de vergoeding goed op elkaar aan te laten sluiten, passen we de regeling aan per 1 januari 2023. De belangrijkste drie veranderingen zijn:

  • de berekening van de vergoeding is veranderd
  • het gebied waar mensen een aanvraag kunnen doen, wordt groter
  • u kunt straks ook een aanvraag doen als u een woning hebt gekocht tussen 1 januari 2019 en 1 januari 2021

Overgangsperiode

Tussen 6 april 2022 en 1 januari 2023 is een overgangsperiode. Voor de aanvragen in die periode gebruiken we de bestaande berekening. In 2023 bepalen we of u met de nieuwe berekening een hogere vergoeding krijgt. Als dat zo is, sturen we u automatisch een bericht en maken we het extra geld aan u over. Na 1 januari 2023 gebruiken we alleen nog de nieuwe berekening om de vergoeding te bepalen.

Staat uw woning in het huidige waardedalingsgebied?

Doe dan voor 1 januari 2023 een aanvraag. Dan krijgt u de voor u meest gunstige vergoeding.

Aanvragen ná 1 januari?

Heeft u de woning gekocht tussen 1 januari 2019 en 1 januari 2021? Valt uw postcode nu niet in het waardedalingsgebied, maar na de actualisatie wel? Dan kunt u vanaf 1 januari 2023 een aanvraag doen.

Meer informatie

U vraagt de vergoeding aan op de website www.schadedoormijnbouw.nl. Dat duurt ongeveer een kwartier. De meeste gegevens zijn al voor u ingevuld. Op de website vindt u ook meer informatie over de regeling. Vanaf eind september kunt u ook de animatie in het Nederlands en Gronings bekijken. Het filmpje geeft uitleg over de regeling en hoe u een aanvraag kunt doen.

IMG-animatie-waardedalingsregeling

 

Hulp nodig?

Heeft u vragen of hulp nodig bij het doen van uw aanvraag? Bel dan gratis met IMG op 0800 4444 111 of kom langs bij een steunpunt bij u in de buurt. Op de website van IMG vindt u de locaties. Zij helpen u graag.