U bent hier

Wethouder Inge Jongman bezoekt nieuwe Weggeefwinkel

In december bezocht dorpswethouder Inge Jongman-Mollema de nieuwe Weggeefwinkel aan de Handelsweg.


Enthousiast


Vrijwilligers hebben haar enthousiast onthaald en honderduit verteld. De nieuwe ruimte is weer gezellig gemaakt, er zijn kasten getimmerd en de boel is opgeverfd. ‘Het loopt als een tierelier’ vertelt Ronald aan de koffietafel, waar de wethouder tussen de middag bij wijze van uitzondering even mocht aanschuiven. Want in deze tijd wordt helaas aan de bezoekers geen koffie en thee geschonken. Vóór corona had de Weggeefwinkel ook een belangrijke ontmoetingsfunctie. Die is nu wat beperkter. Toch kwamen er voor de lockdown gemiddeld zeker 50 bezoekers per ochtend, waarvan er niet meer dan 5 tegelijk naar binnen mochten. Soms was er dus een kleine rij voor de deur en werden de aanwezigen aangespoord het bezoek in te korten.
De vrijwilligers zijn erg blij met de nieuwe plek, want nu is het niet meer nodig om de winkel twee keer per week in te richten en weer af te breken. Dat was het geval toen ze nog in het dorpshuis gehuisvest waren.

Sociaal


Met 10 vrijwilligers vormen ze een goed team, ze kennen elkaar inmiddels door en door. Soms mag er wel wat hulp bij. Vandaag is er een nieuwe vrijwilliger, ze loopt er rond alsof ze al jaren meedraait. Bestuurslid Wilma Huisman benadrukt de sociale kant van de Weggeefwinkel. Zij zou nog graag een praatgroep oprichten en samenwerking zoeken met de Dorpscoöperatie of stageplekken bieden. Zelfs uitbreiding is wat haar betreft een optie, maar daarover verschillen de meningen. Groter groeien kan ook de vertrouwelijkheid, die er nu is, in de weg gaan zitten.

Er is geregeld aanvoer van spullen en als er te veel is (soms gebeurt dat) sluizen ze dit door naar Kledingbank De Zeecontainer. Spullen die nog goed zijn, dat wil zeggen, schoon en heel, zijn altijd welkom. Kijk op de website voor de openingstijden https://www.wgwtenboer.nl.

Wethouder Jongman in Weggeefwinkel Ten Boer

Wethouder Jongman in de Weggeefwinkel

De Weggeefwinkel in Ten BoerDe Weggeefwinkel aan de Handelsweg Ten Boer