U bent hier

Sint Annen

Het dorpshuis van Sint Annen is versterkt en verduurzaamd. Verder zijn er, los van het herstel van individuele schadegevallen, in het dorp geen projecten op het gebied van versterking in voorbereiding. We zijn doorlopend in gesprek met bewoners van het dorp over dorpsvernieuwingsprojecten.Sint-Annen-bijgesneden

 

Nieuwe inrichting dorpsentree Sint Annen

De dorpsentree aan de noordkant van Sint Annen krijgt een (gedeeltelijk) nieuwe inrichting. Het ontwerp (zie afbeelding hieronder) moet ervoor zorgen dat de dorpsentree een plek van ontmoeting wordt. Zo komt er een pluktuin met leifruit en plekken om bijvoorbeeld rabarber, courgette of pompoen te planten, bloemen natuurlijk ook, het is aan jullie. Daarnaast komt er een ronde haag om de Thesingerweg met bankjes aan de binnenkant. De haag is ook bedoeld als signaal aan het rijdende verkeer, waarmee we willen benadrukken dat men hier een plek met een verblijfsfunctie betreedt. De werkzaamheden starten in week 9.

Totstandkoming van het ontwerp

In april en mei 2022 organiseerden we twee ontwerpbijeenkomsten in Dorpshuis de Meuln over een herinrichting van de dorpsentree aan de noordwestkant van Sint Annen. Samen met een enthousiaste groep bewoners kwamen we al snel tot een definitief ontwerp. Dit ontwerp hebben wij vervolgens afgestemd met alle betrokken partijen binnen en buiten de gemeente. Hierdoor hebben we nog een paar kleine aanpassingen moeten doen, waarna we tot onderstaande ontwerp zijn gekomen.

Financiering van het project

Netwerkbeheerder TenneT legt een nieuwe bovengrondse hoogspanningslijn van 380 kilovolt aan tussen de Eemshaven en Vierverlaten bij Hoogkerk. Om de gevolgen van deze verbinding te compenseren, investeren TenneT en de provincie in landschaps- en natuurmaatregelen. Meer informatie hierover vindt u op https://www.provinciegroningen.nl/projecten/hoogspanningslijn-380-kilovolt-eemshaven-vierverlaten/.

Na verkennende gesprekken tussen provincie, gemeenten, gebiedspartijen en inwoners is hiervoor een lijst met projecten opgesteld. De herinrichting van de dorpsentree in Sint Annen is onderdeel van deze lijst. Dat betekent dat het project kan rekenen op een bijdrage van €75.000 uit dit landschapscompensatieprogramma. Dit wordt aangevuld vanuit het budget van dorpswethouder Inge Jongman.

schets-dorpsentree-sint-annen

Nieuws

  • Subsidie waardevermeerdering verlengd

    stockfotoDe huidige subsidie Waardevermeerdering wordt verlengd tot 9 oktober 2023. De subsidie zou eerst stoppen op 1 juni, maar staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw besloot in april om dat te verlengen naar 9 oktober 2023. Lees hier het hele bericht.

  • Gratis Tegeltaxi haalt gewipte tegels op

    grindtegelsDe Tegeltaxi van de gemeente Groningen rijdt de komende periode weer om uit de tuin gewipte tegels op te halen. De overtollige tegels kunnen op vaste data in mei, juni en juli worden aangeboden aan de gratis ophaalservice. Tegels vervangen door groen is niet alleen mooi, maar groen werkt ook verkoelend, helpt wateroverlast tegen te gaan en is goed voor de biodiversiteit. Lees hier het bericht.

  • Subsidie voor 3 agrarische bedrijven in aardbevingsgebied

    logo-agroprogrammaDrie agrarische bedrijven in het aardbevingsgebied ontvangen samen ruim 1,2 miljoen euro subsidie vanuit het Agroprogramma. Dat heeft het college van de provincie Groningen besloten. De subsidies zijn bedoeld om de bedrijfsvoering, die vanwege de aardbevingsproblematiek stil is komen te liggen, te kunnen hervatten. Lees hier het hele bericht.