U bent hier

Subsidie Verduurzaming en verbetering Groningen € 10.000 aan te vragen vanaf 10 januari 2022

De subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen € 10.000 gaat weer open. Vanaf 10 januari 2022 om 09.00 uur kun je deze subsidie aanvragen. Begin december kregen alle huiseigenaren die hiervoor in aanmerking komen een brief van de gemeente Groningen.

Staat jouw woning in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt, inclusief de postcodes 9679, 9681 en 9682? En is jouw woning geen onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen? Dan kun je op maandag 10 januari vanaf 9 uur ’s ochtends een aanvraag indienen.

Het ministerie van BZK stelt deze subsidie beschikbaar om achterstallig onderhoud te verrichten en je woning te verduurzamen en te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld met energiebesparende maatregelen. Je kunt er ook een schilder van betalen, je huis verbouwen of er een nieuwe keuken van kopen.

De subsidie bestaat uit een totaalbedrag van € 300 miljoen. In juli 2021 werd 75 miljoen euro al aangevraagd. Vanaf 10 januari komt het resterende subsidiebedrag van € 225 miljoen euro beschikbaar. SNN behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Op de website van SNN lees je hoe je de subsidie aan kunt vragen en welke stukken je daarvoor nodig hebt. De medewerkers van SNN helpen je graag, dit kost niets!

Schriftelijk aanvragen

Normaal gesproken dien je een subsidieaanvraag digitaal in via het eLoket van SNN. Je kunt er ook voor kiezen om een aanvraag schriftelijk in te dienen. Houd er wel rekening mee dat het dan iets langer kan duren voordat je bericht van SNN krijgt.

Wil je je aanvraag schriftelijk indienen? Bel dan naar SNN via 050-52 24 924 of mail naar vvg@snn.nl. Als je de aanvraag doet, hoor je ook waar je je gegevens in kunt leveren.

Meer weten? Kijk dan bij de 'Veelgestelde vragen' op de website van SNN.