U bent hier

Nieuws Ten Boer

Dit is het nieuws

De vogels zijn gevlogen!

De vogels zijn gevlogen, het dak kan eraf! Dat bericht kregen we op 11 juli. Het ging om (beschermde) huismussen die broedden onder de dakpannen van de huizen aan de Blinkerdlaan in Ten Boer. Pas toen de nesten leeg waren, konden we door met de werkzaamheden. Hoe zit dat? Lees het hier.

Overgangsperiode Waardedalingsregeling tot 1 januari 2023

Te/koop/IMG/waardedaling/7/juli

De Waardedalingsregeling wordt per 1 januari 2023 aangepast naar de geactualiseerde methode. Er komt daarmee een ruime overgangsperiode. Het stelt iedereen in de gelegenheid een aanvraag te doen onder de voorwaarden van de huidige methode. Lees hier het hele bericht.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen vanaf 6 juli in stappen open

Waar knapt jouw huis van op?

De subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) van 10.000 euro gaat vanaf 6 juli 2022 in stappen – per gemeente – open. Inwoners van de gemeente Groningen kunnen vanaf 27 juli respectievelijk 3 augustus de subsidie van €10.000 euro aanvragen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Dit kan tot en met 31 december 2025. Lees hier het hele bericht.

Versterken & Vernieuwen en NCG samen in Ten Boer

voormalige basisschool De Fontein

Het team Versterken & Vernieuwen van gemeente Groningen werkt sinds 4 april vanuit de voormalige basisschool De Fontein aan de A.H. Homanstraat 23 in hartje Ten Boer. In dit pand hebben we gezelschap van de medewerkers van Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Lees hier het hele bericht. De kantoren van V&V en NCG aan de A.H. Homastraat zijn gesloten op maandag 18 april, woensdag 27 april ,donderdag 5 mei, donderdag 26 mei en maandag 6 juni.

Feestje bij bouw Ommelanderstraat!

Feestje 30 maart Ommelanderstraat

De start van de bouw is niet gevierd vanwege corona, maar woensdag 30 maart 2022 was er dan toch een feestje in de Ommelanderstraat. Bewoner Jaap Faber en wethouder Roeland van der Schaaf plaatsten samen een houtskeletelement voor een van de woningen van het eerste blok van 5 woningen. Lees hier het hele bericht.