U bent hier

Nieuws Ten Boer

Dit is het nieuws

Op 5 november Let's Gro in Ten Boer

 Komt u ook meedenken over de toekomst van uw dorp?  Op zondag 5 november van 14.00 tot 16.00 uur in dorpshuis Ten Boer. Lees hier het hele bericht.

Inloop Boer Goensepad op 17 oktober

Op dinsdag 17 oktober bent u vanaf 16.00 uur van harte uitgenodigd om de plannen voor de aanpassing van het Boer Goensepad te bekijken. Lees hier meer. 

Stem van Ten Boer op maandagmiddag in de bibliotheek

Stem van Ten Boer Woont u in één van de dorpen in de voormalige gemeente Ten Boer? En hebt u een idee om Ten Boer mooier, socialer, veiliger, leuker of groener te maken? En wilt u hier graag wat hulp bij? Lees hier wat u kunt doen.

Bereikbaarheid inlooppunten en kantoor zomerperiode 2023

Vanwege de zomervakantie zijn de Inlooppunten Ten Post en Woltersum de komende tijd gesloten. Het kantoor van Versterken en Vernieuwen aan de Homanstraat 23 in Ten Boer is geopend. Vanwege de vakantieperiode is het team van Versterken en Vernieuwen beperkt aanwezig. Maak dus eerst een afspraak via de mail. Hieronder leest u meer over de openingstijden en bereikbaarheid.

Herstel Ommelanderstraat Ten Boer

De Ommelanderstraat in Ten Boer heeft door de sloop/nieuwbouw wat schade opgelopen. De aannemer heeft al het een en ander hersteld. Na de zomer wordt de straat nogmaals gecontroleerd op eventuele verzakkingen zodat de straat nog enkele jaren kan blijven liggen. Met de herinrichting van de straat wordt gewacht totdat de sloop/nieuwbouw van de huizen aan de oneven zijde klaar is. Wilt u weten hoe de straat er uiteindelijk uit komt te zien? Kijk dan in het inrichtingsplan.

Werkzaamheden Ommelanderstraat en Blinkerdlaan Ten Boer

Ommelanderstraat 15 juni 23 Aannemer Plegt-Vos is bezig met het aanleggen van de riolering en de voetpaden zodat de bewoners met droge voeten hun nieuwe woning kunnen bereiken bij regenachtige omstandigheden. Zodra de voetpaden er liggen, begint de aannemer met de aanleg van de groene hofjes en de wadi’s. In het najaar volgt het aanbrengen van het groen en het planten van de bomen. 

Inrichting rondom basisschool De Poort in Ten Boer bijna klaar

Voetpad bij De PoortDe inrichting van de openbare ruimte rondom het gebouw en het plein van basisschool De Poort in Ten Boer is bijna klaar. Er is nu een strook waar ouders en verzorgers hun kinderen veilig met de auto kunnen afzetten en ophalen. De parkeerplaatsen die hier lagen, hebben een andere plek gekregen. Verder is de vijver verbreed. Rondom de school ligt een wandelpad dat ook door de fruitbomenweide loopt. Er komen nog meer fruitbomen bij. In de nazomer en herfst kunnen kinderen en buurtbewoners het fruit (vooral de verschillende soorten appels) plukken. Aan de kant van de Stadsweg ligt nu een bredere groenstrook.

Versterking Wilgenhof en Berkenhof Ten Boer gestart

LindenhofAannemer Nijhuis is gestart met de versterking van de appartementen Wilgenhof en Berkenhof in Ten Boer. Het bedrijf heeft de steigers geplaatst. De aannemer heeft de bakstenen in de buitenschil van de achtergevel van het gebouw grotendeels verwijderd. Hiervoor in de plaats komt een nieuwe sterke betonnen muur. Deze nieuwe muur is sterk genoeg voor een aardbeving. De binnenschil van de achtergevel, met daarin de ramen, blijft gewoon zitten. Ook verandert er niets aan de binnenkant van de kamers. De nieuwe betonnen achtergevel krijgt een houten afwerking. Daarmee ziet het weer net zo uit als het geweest is