U bent hier

Nieuws Ten Boer

Dit is het nieuws

Nieuwsbrief Ten Boer is uit!

Eind december verscheen de nieuwsbrief Ten Boer, met daarin o.a. een interview met wethouder Inge Jongman, nieuws over projecten in Ten Boer, informatie van Wierden en Borgen, NCG en Woonzorg Nederland en een artikel over subsidies en vergunningen voro gebwouen met een bijzondere status. Klik hier voor de digitale nieuwsbrief Ten Boer.

Inloopavond Fazanthof goed bezocht

Bewoners en direct omwonenden van de Fazanthof waren maandagavond uitgenodigd om de definitieve plannen voor de nieuwbouw te bekijken.

Inloopbijeenkomst openbare ruimte

De bewoners hebben enquêtes ingevuld om te laten weten wat zij belangrijk vinden in de openbare ruimte. De gemeente heeft met de uitkomsten van die enquêtes een eerste schetsontwerp gemaakt en

De nieuwsbrief Ten Boer is uit

Alle inwoners van Ten Boer ontvingen afgelopen week de nieuwsbrief in de brievenbus.
Wilt u de nieuwsbrief ook lezen? Dat kan via deze link (pdf 625kB)

Te laat voor € 10.000 subsidie?

Al duizenden huiseigenaren vroegen in totaal 75 miljoen euro subsidie aan voor het verbeteren en verduurzamen van hun woning. Bijvoorbeeld met zonnepanelen of een nieuwe keuken. Staat ook jouw huis in het aardbevingsgebied, maar is het geen onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen? Vanaf begin 2022 kun je in de tweede ronde alsnog subsidie aanvragen. Er is dan in totaal 150 miljoen euro beschikbaar.

Subsidies versterkingsopgave aanvragen bij SNN

In november 2020 hebben het Rijk en de regio bestuurlijke afspraken gemaakt over de versterkingsopgave. Inmiddels heeft elke eigenaar van een woning die is opgenomen in het Lokale Plan van Aanpak van de gemeente een brief gekregen. Daarin staat of deze woning in Blok A, B of C is ingedeeld en voor welke subsidie zij in aanmerking kunnen komen.

Typologieaanpak gaat van start

Op 24 juni 2021 hebben de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de start van de typologie-aanpak aangekondigd. Dit is een belangrijke stap om te komen tot versnelling van de versterking in het aardbevingsgebied.