Bouwplannen Jan Wiegerstraat Ten Boer

De afgelopen tijd heeft Plegt-Vos samen met de gemeente Groningen, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG), WoonAeffect en KAW architecten gewerkt aan een plan voor het bouwen van twaalf nieuwbouwwoningen. Het worden woningen van het type twee-onder-een-kap.


Met de gemeente Groningen en de NCG heeft het bouwbedrijf afgesproken dat deze woningen gebruikt worden voor tijdelijke huisvesting voor bewoners van versterkings- en sloop-nieuwbouwprojecten in het aardbevingsgebied. WoonAeffect, een partner van het bouwbedrijf, verhuurt deze woningen aan de NCG voor een periode van 5 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. We leveren de woningen daarom gestoffeerd, gemeubileerd en met een ingerichte tuin op. De tuinen zullen onderhouden worden door de NCG. Na de huurperiode worden de woningen verkocht.
Plegt-Vos verwacht in het tweede kwartaal van 2021 met de werkzaamheden te beginnen. Voordat het bedrijf met de bouwwerkzaamheden start informeren zij de bewoners over onder andere: de werktijden, welke werkzaamheden ze uit voeren, hoe het gaat met bouwverkeer en hoe men contact op kan nemen met Plegt-Vos.

Jan Wiegerstraat Ten Boer

 

klik op de foto om te vergroten