Feestelijke opening basisschool De Poort

Wethouder Carine Bloemhoff van Onderwijs opende vandaag basisschool De Poort in Ten Boer. Het nieuwe gebouw en schoolplein waren half februari al klaar, maar vandaag vieren de kinderen en leerkrachten de officiële opening.

opening-school-de-poort

Hoewel de nieuwe school kleiner is dan de oude school De Poort, doet de school licht en ruim aan. Het centrale plein en de prettige kleurstelling zorgen voor een vriendelijke en open sfeer. Een prachtig, duurzaam resultaat van een goede samenwerking tussen NCG, architect Klaas Klamer, omwonenden, gemeente Groningen scholenvereniging NoorderBasis.

Gasloos

Schooldirecteur Martin Grasdijk heette de gasten welkom, waarna wethouder Bloemhoff met hulp van leerlingen het lint doorknipte. Het team en de leerlingen zijn blij met de nieuwe school. Het nieuwe gebouw is gasloos en voorzien van zonnepanelen. Hiermee is het gebouw in Ten Boer niet alleen prachtig mooi, maar ook aardbevingsbestendig gebouwd en duurzaam ingericht.

Smok & vot

Ook over het schoolplein en de omgeving is samen nagedacht. Het schoolplein is veilig af te sluiten, maar buiten schooltijden ook toegankelijk voor spelende kinderen uit de buurt. Op de ‘smok & vot’-strook kunnen ouders hun kinderen straks afzetten en ophalen. In goed overleg met de buurt ontwierp gemeente Groningen een mooi plan voor het terrein rondom de school. Dit plan wordt op dit moment uitgevoerd. Omwonenden van alle leeftijden kunnen hier binnenkort naar hartelust genieten van de mooie aangelegde tuin, de fruitbomen en de groene omgeving.

zijaanzicht school De Poort 17 mei 2023