Minister Ollongren bezoekt de Hamplaats

Minister Ollongren opent De Hamplaats in Ten Boer 

Minister Kajsa Ollongren heeft vandaag De Hamplaats in Ten Boer geopend.

Zij overhandigde bloembollen aan de bewoners waarmee zij in gesprek ging, in aanwezigheid van de wethouders Inge Jongman (dorpen) en Roeland van der Schaaf (versterking) en Piter Bakker van Duurzaamwonen .

Wethouder Roeland van der Schaaf: “De Hamplaats is een voorbeeld van hoe door in samenwerking met de bewoners moderne woningen zijn gebouwd die passen bij de eisen van deze tijd. Ik heb bewondering voor de bewoners, voor hun inzet en geduld. En het resultaat mag er zijn!” 

De woningen in het project De Hamplaats werden ooit aangewezen voor versteviging, zonder dat er aandacht was geschonken aan het toevoegen van toekomstwaarde. 24 eigenaren hebben het heft in eigen handen genomen en hebben, in samenwerking met de Gemeente Groningen en DuurzaamWonen, van De Hamplaats een project gemaakt met een nieuw doel: een plan voor de realisatie van 24 nieuwe woningen. Ook is de herinrichting van het openbare gebied integraal meegenomen in de planvorming.

Minister Ollongren bezoekt de HamplaatsHamplaats mei 2021Minister Ollongren in Buurhoes Ten Boer(klik op de foto om te vergroten)