U bent hier

Nieuws Ten Post

Start werkzaamheden herinrichting Jan Zijlstraat in Ten Post

De herinrichtingswerkzaamheden aan de Jan Zijlstraat in Ten Post beginnen in week 40 (2 oktober). Aannemer Koen Meijer voert het werk uit. Dit gebeurt in verschillende fasen. De planning vindt u hier . De bewoners van de Jan Zijlstraat zijn over de werkzaamheden geïnformeerd.

Stem van Ten Boer op maandagmiddag in de bibliotheek

Stem van Ten Boer Woont u in één van de dorpen in de voormalige gemeente Ten Boer? En hebt u een idee om Ten Boer mooier, socialer, veiliger, leuker of groener te maken? En wilt u hier graag wat hulp bij? Lees hier wat u kunt doen.

Bereikbaarheid inlooppunten en kantoor zomerperiode 2023

Vanwege de zomervakantie zijn de Inlooppunten Ten Post en Woltersum de komende tijd gesloten. Het kantoor van Versterken en Vernieuwen aan de Homanstraat 23 in Ten Boer is geopend. Vanwege de vakantieperiode is het team van Versterken en Vernieuwen beperkt aanwezig. Maak dus eerst een afspraak via de mail. Hieronder leest u meer over de openingstijden en bereikbaarheid.

Subsidie waardevermeerdering verlengd

stockfotoDe huidige subsidie Waardevermeerdering wordt verlengd tot 9 oktober 2023. De subsidie zou eerst stoppen op 1 juni, maar staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw besloot in april om dat te verlengen naar 9 oktober 2023. Lees hier het hele bericht.

Gratis Tegeltaxi haalt gewipte tegels op

grindtegelsDe Tegeltaxi van de gemeente Groningen rijdt de komende periode weer om uit de tuin gewipte tegels op te halen. De overtollige tegels kunnen op vaste data in mei, juni en juli worden aangeboden aan de gratis ophaalservice. Tegels vervangen door groen is niet alleen mooi, maar groen werkt ook verkoelend, helpt wateroverlast tegen te gaan en is goed voor de biodiversiteit. Lees hier het bericht.

Subsidie voor 3 agrarische bedrijven in aardbevingsgebied

logo-agroprogrammaDrie agrarische bedrijven in het aardbevingsgebied ontvangen samen ruim 1,2 miljoen euro subsidie vanuit het Agroprogramma. Dat heeft het college van de provincie Groningen besloten. De subsidies zijn bedoeld om de bedrijfsvoering, die vanwege de aardbevingsproblematiek stil is komen te liggen, te kunnen hervatten. Lees hier het hele bericht.