Bericht van NCG: Bouw tijdelijke huisvesting Ten Post begonnen

Aan de zuidkant van Ten Post worden 60 extra tijdelijke woningen gebouwd. Deze zijn nodig voor bewoners die tijdelijk uit hun huis moeten voor de versterkingsoperatie.logo Nationaal Coordinator Groningen

Op 26 januari heeft Nationaal Coördinator Groningen van de gemeente Groningen vergunning gekregen om aan de B. Kuiperweg 60 tijdelijke woningen te bouwen. De woningen worden door bouwbedrijf Jan Snel in twee fasen gebouwd. Op 1 februari is begonnen met de grondwerkzaamheden.

Bouw in twee fasen

De huizen woningen worden in twee fasen gebouwd. De eerste fase, 36 woningen, wordt in juli van dit jaar opgeleverd. In de tweede fase worden nog 24 woningen geplaatst.

Alle tijdelijke huizen hebben platte daken. Op het terrein komen verschillende soorten woningen. Welke tijdelijke woning iemand krijgt, is afhankelijk van het aantal personen in het huishouden. Het gaat om de volgende varianten:
•    7x Aangepaste gelijkvloerse woning met drie slaapkamers
•    9x Meer persoons gelijkvloerse woning met twee slaapkamers
•    36x Meer persoons woning bestaande uit twee bouwlagen met drie slaapkamers
•    8x Meer persoons woning bestaande uit twee bouwlagen met vijf slaapkamers

Bouwverkeer

Met Jan Snel is afgesproken dat het bouwverkeer niet door het dorp Ten Post gaat. De vrachtauto’s met zand en bouwmaterialen rijden vanaf Wittewierum over de N865 naar de bouwlocatie. Tot ongeveer half maart wordt het terrein klaar gemaakt voor het plaatsen van de tijdelijke woningen. Hiervoor rijden elk uur van en naar het terrein ongeveer twee vrachtauto’s met menggranulaat en zand. Menggranulaat wordt gebruikt om de bodem stevig te maken. Daarna worden de eerste woonunits geleverd. In ongeveer vier weken komen alle materialen voor de eerste 36 woningen.

Tijdelijke bouwinrit

Bij de aanvraag voor de omgevingsvergunning is aan de gemeente ook toestemming gevraagd om een aparte bouwinrit aan te leggen. Deze bouwinrit wordt aan de zuidkant van het terrein aangelegd en komt direct uit op de provinciale weg N865. De gemeente heeft deze vergunning nog niet verleend.

Omdat de versterkingsoperatie in Ten Post doorloopt, realiseren alle partijen zich dat de bouw van de tijdelijke woningen gestart moet worden. Daarom heeft de gemeente wel al toestemming gegeven om te starten met de bouwwerkzaamheden. De eerste weken wordt gebruik gemaakt van de bestaande inrit van het bouwterrein. Deze inrit komt uit op de B. Kuiperweg.
Is de tijdelijke bouwinrit vergund? Dan wordt deze zo snel mogelijk aangelegd, zodat de aanvoer van de materialen rechtstreeks via de provinciale weg naar het bouwterrein kan.

Verkeersveiligheid

Om het verkeer op de provinciale weg N865 te waarschuwen voor het bouwverkeer, staan er twee verkeersborden langs de weg. Op de gele verkeersborden staat in zwarte letters Let op! In-/uitrit bouwverkeer.
 

Start bouw tijdelijke huisvesting in Ten Post

klik op de afbeelding om te vergroten

Plattegrond Tijdelijke Huisvesting in Ten Post