Opening nieuw dorpsommetje bij Thesinge

Op 14 juli was de feestelijke opening van het nieuwe dorpsommetje ‘Kleintje Klunder’ bij Thesinge. Een wandelroute rond het dorp, langs velden en een plas-dras gebied met veel vogels en bloemen. 
Met de onthulling van het informatiebord aan het begin van de route, opende wethouder Inge Jongman (Versterking en Herstel) met Freek Bronda (dorpsvereniging) het dorpsommetje. Inge Jongman wenste dat het dorp er veel plezier van mag beleven. Beiden bedankten allen die hieraan hebben meegewerkt.

Onthulling informatiebord, tekst gaat verder na de foto

Te gast bij de natuur

Daarna liepen de aanwezigen de mooie route. Midden op de route staan ligt het mooie plas-dras gedeelte. Dit deel was zo’n 3 jaar geleden nog zwarte klei en is teruggegeven aan de natuur. "We zijn hier te gast bij de natuur", zei pachter Bas Hoorn. Om dit te benadrukken, vloog de bruine kiekendief indrukwekkende rondjes boven het gebied. 

 Bij het plas-dras gebied, tekst gaat verder na de foto

Loop ook de route

Start van de route is bij het pleintje hoek Havenstraat/Kapelstraat in Thesinge. Daar hangt ook het informatiebord, met daarop QR-codes met meer informatie. Volg de paaltjes met voetstappen. Bij de landhekken staan opstapjes. Het ommetje is tussen de 1,5 en 2 kilometer. Deze nieuwe route is ook te combineren met het rondje ‘Klunder’ van ongeveer 4 kilometer.

Meer dorpsommetjes

Er zijn in de gemeente Ten Boer in verschillende dorpen initiatieven voor ommetjes. Het initiatief komt van bewoners, de gemeente ondersteunt bij de realisatie. Via de website Stem van Ten Boer kunt u per dorp zien welke ideeën en initiatieven er leven. Heeft u zelf een idee voor een ommetje? Deel het dan ook via deze website. 

* Er hebben veel mensen meegewerkt aan de totstandkoming van het ommetje, zo bleek uit het dankwoord van Freek Bronda namens de dorpsvereniging. Hij bedankte de grondeigenaren, de families Koenes en Oosterhuis, en Bas Hoorn, de pachter van het plas-dras gebied. En de initiatiefnemers, de leden van werkgroep Thesinge, de gemeente en Riek Guikema van het routebureau. 

 

Foto's bij dit bericht: © Bert Lanting.