U bent hier

Wittewierum

De huizen in Wittewierum zijn bouwkundig geïnspecteerd. Het is nog niet bekend wanneer projecten kunnen worden uitgevoerd. De voorbereidingen voor dorpsvernieuwing lopen, in overleg met inwoners van het dorp.

Nieuws

  • Subsidie waardevermeerdering verlengd

    stockfotoDe huidige subsidie Waardevermeerdering wordt verlengd tot 9 oktober 2023. De subsidie zou eerst stoppen op 1 juni, maar staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw besloot in april om dat te verlengen naar 9 oktober 2023. Lees hier het hele bericht.

  • Gratis Tegeltaxi haalt gewipte tegels op

    grindtegelsDe Tegeltaxi van de gemeente Groningen rijdt de komende periode weer om uit de tuin gewipte tegels op te halen. De overtollige tegels kunnen op vaste data in mei, juni en juli worden aangeboden aan de gratis ophaalservice. Tegels vervangen door groen is niet alleen mooi, maar groen werkt ook verkoelend, helpt wateroverlast tegen te gaan en is goed voor de biodiversiteit. Lees hier het bericht.

  • Subsidie voor 3 agrarische bedrijven in aardbevingsgebied

    logo-agroprogrammaDrie agrarische bedrijven in het aardbevingsgebied ontvangen samen ruim 1,2 miljoen euro subsidie vanuit het Agroprogramma. Dat heeft het college van de provincie Groningen besloten. De subsidies zijn bedoeld om de bedrijfsvoering, die vanwege de aardbevingsproblematiek stil is komen te liggen, te kunnen hervatten. Lees hier het hele bericht.