U bent hier

Woltersum

Dorpsvernieuwing

Met de dorpsvernieuwing in Woltersum werken de gemeente en inwoners samen aan de toekomst van het dorp.

Na verschillende dorpsgesprekken en een inloopmarkt in het Dorpshuis zijn in de zomer van 2019 vier thematafels aan de slag gegaan met de uitwerking van de ideeën tot concrete plannen: duurzaamheid, sociale cohesie, wonen & versterken en verkeer & openbare ruimte. Begin 2020 werden de plannen voor de dorpsvernieuwing gepresenteerd met een wandeling door het dorp tijdens Hap & Stap.

De plannen zijn samengevoegd in een Dorpsagenda (pdf 3,8 MB). Hierin hebben we vastgelegd wat de opgaven, de doelen en de bijbehorende projecten zijn waar inwoners van Woltersum en de gemeente de komende jaren met elkaar aan werken. 

Versterking

De regio Groningen heeft op vrijdag 6 november een akkoord gesloten met de Rijksoverheid over de toekomst van het aardbevingsgebied. Er zijn afspraken gemaakt om de inwoners veiligheid, duidelijkheid en perspectief te bieden. De wethouder heeft een speciale boodschap voor de inwoners van Woltersum. Bekijk het filmpje.

De gemeente Groningen, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) hebben de handen ineen geslagen om de versterking en schade van de huizen in Woltersum integraal aan te pakken. Lees meer over de integrale aanpak voor Woltersum in de nieuwsbrief van juni 2021. 

Online bijeenkomst 2 februari terugkijken

Op 2 februari 2021 was er een online bijeenkomst voor de inwoners van Woltersum over versterken en vernieuwen. Deze bijeenkomst was voor alle inwoners van Woltersum. 
U kunt deze sessie terugkijken via deze link https://youtu.be/vKgp38dmChY

Online bijeenkomst 22 april terugkijken

Op 22 april 2021 was er een online bijeenkomst voor de inwoners van Woltersum over versterken en vernieuwen. 
U kunt deze sessie terugkijken via deze link https://youtu.be/f3W8o1KTsv8 

Meer informatie en contact 

Versterking

Bij vragen over de versterking van uw woning kunt u terecht bij uw bewonersbegeleider of bij het versterkingspunt van NCG in Ten Boer, Koopmansplein 23. U kunt een afspraak maken via 088 - 041 4477

Integrale aanpak 

Heb je vragen over de integrale aanpak Woltersum? Stel je vraag via VersterkenWoltersum@groningen.nl 

Het kernteam Woltersum (NCG, IMG, gemeente Groningen) kan je vragen beantwoorden. 

Dorpsvernieuwing

Heb je een idee en/of lijkt het je leuk om mee te werken aan de dorpsvernieuwing in Woltersum? Laat het weten via versterkenenvernieuwen@groningen.nl of het contactformulier

Digitale nieuwsbrief 

Benieuwd naar de ontwikkelingen van de dorpsvernieuwing in Woltersum? Houd deze pagina in de gaten en meld je aan voor voor de digitale nieuwsbrief Versterken en Vernieuwen Woltersum.

Nieuws