U bent hier

Woltersum

Woltersum is een dorp dat is ontstaan rond een wierde. Tegenwoordig ligt het dorp aan het Eemskanaal, dat in 1857 dwars door de bebouwing van het dorp is aangelegd. Kenmerkend voor Woltersum zijn de kerk en de houtzaag-,koren- en pelmolen FRAM, beide rijksmonumenten.

Dorpsvernieuwing

Met de dorpsvernieuwing in Woltersum werken de gemeente en inwoners samen aan de toekomst van het dorp. Na verschillende dorpsgesprekken en een inloopmarkt in het Dorpshuis zijn in de zomer van 2019 vier thematafels aan de slag gegaan met de uitwerking van de ideeën tot concrete plannen: duurzaamheid, sociale cohesie, wonen & versterken en verkeer & openbare ruimte. Begin 2020 werden de plannen voor de dorpsvernieuwing gepresenteerd met een wandeling door het dorp tijdens Hap & Stap.

De plannen zijn samengevoegd in een Dorpsagenda (pdf 3,8 MB). Hierin hebben we vastgelegd wat de opgaven, de doelen en de bijbehorende projecten zijn waar inwoners van Woltersum en de gemeente de komende jaren met elkaar aan werken. Lees meer over de dorpsvernieuwing in Woltersum Vernieuwt! van november 2020.

Benieuwd naar de ontwikkelingen van de dorpsvernieuwing in Woltersum? Houd deze pagina in de gaten!

Heb je een idee en/of lijkt het je leuk om mee te werken aan de dorpsvernieuwing in Woltersum? Laat het weten door een mail te sturen naar versterkenenvernieuwen@groningen.nl

Versterking

De regio Groningen heeft op vrijdag 6 november een akkoord gesloten met de Rijksoverheid over de toekomst van het aardbevingsgebied. Er zijn afspraken gemaakt om de inwoners veiligheid, duidelijkheid en perspectief te bieden. De wethouder heeft een speciale boodschap voor de inwoners van Woltersum. Bekijk het filmpje.

De gemeente Groningen, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) hebben de handen ineen geslagen om de versterking en schade van de huizen in Woltersum aan te pakken. Lees er meer over in deze nieuwsbrief van 18 december 2020.

Op dinsdagavond 2 februari 2021 organiseren de NCG en de gemeente Groningen een digitaal vragenuurtje over de versterking in Woltersum. Lees er hier meer over. 

Nieuws

  • Burgemeester en wethouders huis-aan-huis als postbodes

    De gemeente Groningen heeft samen met de NCG gezorgd dat de brieven voor alle inwoners passend zijn. Dit kan namelijk per situatie en per adres verschillen. De eerste brieven zijn op de dag na Kerst bezorgd in Ten Post, Winneweer, Woltersum en Lellens.

  • “In Woltersum is samenwerking het sleutelwoord”

    Aardbevingsschade, mogelijk problemen met funderingen, versterkingen van huizen: er moet veel gebeuren in Woltersum. De gemeente Groningen, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) hebben de handen ineen geslagen.

  • Nieuwe Jongerenclub in Woltersum

    Naar aanleiding van een geslaagde inspraakavond in september, is er in oktober weer een jongerenclub van start gegaan in Woltersum.