U bent hier

Woltersum

Dorpsvernieuwing

Met de dorpsvernieuwing in Woltersum werken de gemeente en inwoners samen aan de toekomst van het dorp.

Na verschillende dorpsgesprekken en een inloopmarkt in het Dorpshuis zijn in de zomer van 2019 vier thematafels aan de slag gegaan met de uitwerking van de ideeën tot concrete plannen: duurzaamheid, sociale cohesie, wonen & versterken en verkeer & openbare ruimte. Begin 2020 werden de plannen voor de dorpsvernieuwing gepresenteerd met een wandeling door het dorp tijdens Hap & Stap.

De plannen zijn samengevoegd in een Dorpsagenda (pdf 3,8 MB). Hierin hebben we vastgelegd wat de opgaven, de doelen en de bijbehorende projecten zijn waar inwoners van Woltersum en de gemeente de komende jaren met elkaar aan werken. 

Versterking

De regio Groningen heeft op vrijdag 6 november een akkoord gesloten met de Rijksoverheid over de toekomst van het aardbevingsgebied. Er zijn afspraken gemaakt om de inwoners veiligheid, duidelijkheid en perspectief te bieden. De wethouder heeft een speciale boodschap voor de inwoners van Woltersum. Bekijk het filmpje.

De gemeente Groningen, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) hebben de handen ineen geslagen om de versterking en schade van de huizen in Woltersum integraal aan te pakken. Lees meer over de integrale aanpak voor Woltersum in de nieuwsbrief van juni 2021. 

Online bijeenkomst 2 februari terugkijken

Op 2 februari 2021 was er een online bijeenkomst voor de inwoners van Woltersum over versterken en vernieuwen. Deze bijeenkomst was voor alle inwoners van Woltersum. 
U kunt deze sessie terugkijken via deze link https://youtu.be/vKgp38dmChY

Online bijeenkomst 22 april terugkijken

Op 22 april 2021 was er een online bijeenkomst voor de inwoners van Woltersum over versterken en vernieuwen. 
U kunt deze sessie terugkijken via deze link https://youtu.be/f3W8o1KTsv8 

Meer informatie en contact 

Inlooppunt Woltersum

Heeft u vragen over subsidies, versterken, schade/schademelding (in het algemeen of voor de eigen situatie in het bijzonder)? Kom dan naar het Inlooppunt in Dorpshuis De Bongerd.

Het Inlooppunt is open op dinsdag van 13.00 – 15.00 uur en op donderdag van 10.00 – 12.00 uur. Dan zijn medewerkers van de gemeente Groningen, IMG en NCG aanwezig. Huurders kunnen met hun vragen terecht bij Wierden en Borgen. Vanaf januari is de woonconsulent van Wierden en Borgen iedere eerste dinsdag van de maand bij het Inlooppunt.

Tussen Kerst en Oud en Nieuw is het Inlooppunt gesloten.

U kunt uw vraag ook per mail stellen via VersterkenWoltersum@groningen.nl .Het kernteam Woltersum (NCG, IMG, gemeente Groningen) kan uw vragen beantwoorden. 

Dorpsvernieuwing

Heb je een idee en/of lijkt het je leuk om mee te werken aan de dorpsvernieuwing in Woltersum? Laat het weten via versterkenenvernieuwen@groningen.nl of het contactformulier

Digitale nieuwsbrief 

Benieuwd naar de ontwikkelingen van de dorpsvernieuwing in Woltersum? Houd deze pagina in de gaten en meld je aan voor voor de digitale nieuwsbrief Versterken en Vernieuwen Woltersum.

Nieuws

  • Funderingssubsidie Woltersum van start

    Alle inwoners van Woltersum die hiermee te maken hebben, kregen de brochure met inlegvellen en de subsidieregeling woensdag 29 september persoonlijk thuis bezorgd door gebiedsregisseur Karin

  • Te laat voor € 10.000 subsidie?

    Al duizenden huiseigenaren vroegen in totaal 75 miljoen euro subsidie aan voor het verbeteren en verduurzamen van hun woning. Bijvoorbeeld met zonnepanelen of een nieuwe keuken. Staat ook jouw huis in het aardbevingsgebied, maar is het geen onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen? Vanaf begin 2022 kun je in de tweede ronde alsnog subsidie aanvragen. Er is dan in totaal 150 miljoen euro beschikbaar.

  • Subsidies versterkingsopgave aanvragen bij SNN

    In november 2020 hebben het Rijk en de regio bestuurlijke afspraken gemaakt over de versterkingsopgave. Inmiddels heeft elke eigenaar van een woning die is opgenomen in het Lokale Plan van Aanpak van de gemeente een brief gekregen. Daarin staat of deze woning in Blok A, B of C is ingedeeld en voor welke subsidie zij in aanmerking kunnen komen.