Funderingssubsidie Woltersum van start

Huiseigenaren in Woltersum kunnen subsidie aanvragen voor het aanpakken van funderingsproblemen van hun huis. De subsidie bestaat uit twee delen. Het eerste deel is bestemd voor een onderzoek van de fundering, het tweede deel voor herstel of vernieuwing als dat nodig blijkt. Een belangrijke voorwaarde is dat de woning een versterkingsadvies van NCG heeft. De subsidie kan worden aangevraagd via SNN, www.snn.nl/particulier.

Alle inwoners van Woltersum die hiermee te maken hebben, kregen de brochure met inlegvellen en de subsidieregeling woensdag 29 september persoonlijk thuis bezorgd door gebiedsregisseur Karin Tersmette en projectsecretaris Stijn Stolwijk.

Bezorging informatie funderingssubsidie in Woltersum - Stijn en Karin(klik op de afbeelding om te vergroten)

 

 

 

 

Integrale aanpak

Funderingsproblemen kunnen het duurzaam herstellen van een woning in de weg staan. Het herstellen en waar nodig vernieuwen van de fundering hoort dan ook bij de integrale aanpak van woningversterking en het oplossen van aardbevingsschade in Woltersum. Voor de kosten hiervan kunnen bewoners niet terecht bij NCG en het IMG. Met de funderingssubsidie biedt de gemeente Groningen de inwoners van Woltersum een oplossing voor deze situatie. De subsidieregeling is vastgesteld op basis van een pilot die deze zomer bij een aantal huizen in Woltersum is uitgevoerd.

Inlooppunt geopend

Wie meer wil weten over de funderingssubsidie of over versterken in het algemeen, kan terecht bij het speciaal hiervoor geopende Inlooppunt in Dorpshuis De Bongerd. Het Inlooppunt is open op dinsdag van 13.00 – 15.00 uur en op donderdag van 10.00 – 12.00 uur. Het Inlooppunt is een initiatief van gemeente Groningen, NCG en IMG.

Meer weten?

Onderstaande brochure plus bijlagen geeft informatie over de subsidie en wie ervoor in aanmerking komen. Ook worden veelgestelde vragen beantwoord. In de twee bijlagen staan stappenplannen voor onderzoek en herstel/vernieuwing. Huiseigenaren kunnen dit meegeven aan de constructeur die de werkzaamheden gaat uitvoeren. Daarnaast is de volledige tekst van de subsidieregeling toegevoegd.

Hier kunt u de documenten downloaden: