Nieuwe Jongerenclub in Woltersum

Naar aanleiding van een geslaagde inspraakavond in september, is er in oktober weer een jongerenclub van start gegaan in Woltersum.

Speciaal voor de jeugd vanaf 11 jaar, in samenwerking met jongerenwerkers Kim en Nikki van WIJ Ten Boer. De wensen die de jongeren uiten zijn het uitgangspunt voor de inhoud van de activiteiten die op stapel staan.

In oktober vond de eerste echte activiteit plaats van de gloednieuwe club; Een Kickboks-clinic in de gymzaal van het dorpshuis, corona-proof natuurlijk. Onder leiding van oud-jongerenwerker, gymdocent en bekwaam kickbokser Marijn de Lange werkte iedereen zich flink in het zweet tijdens de warming up en bij het oefenen van verschillende soorten stroten en trappen. In de gymzaal was voldoende ruimte om actief aan de slag te gaan met de 8 jongeren die zich hadden opgegeven. Het was een supergezellige en sportieve avond, waar iedereen de basistechniek leerde en bovendien veel plezier heeft gehad.

De activiteit die voor half november gepland stond kon helaas niet doorgaan vanwege de extra lockdown. Wel zitten de jongerenwerkers samen met de jongeren in een groepsapp, waar de jeugd hun vragen en ideeën altijd kwijt kunnen. Het plan is om de fysieke club in januari weer voort te zetten, onder voorbehoud van de dan geldende regels natuurlijk.

Kim Aarts en Nikki Huisman zijn online makkelijk te vinden op Facebook en Instagram. Hier posten zij regelmatig activiteiten en/of informatie. Voor andere vragen/opmerkingen kun je ook altijd contact opnemen. E-mail nikki.huisman@wij.groningen.nl of bel Nikki op 06 3191 0332.