U bent hier

Wethouder Bloemhoff: 'Een pronkjewail in Ten Boer'

Met speciale dropsleutels openden de kinderen op 26 oktober het spiksplinternieuwe Kindcentrum in Ten Boer. Door de coronaregels moest de opening ‘klein’ gehouden worden. Maar dat het Kindcentrum niks kleins is, zoveel is zeker!

Kindcentrum Ten Boer

“Ik was virtueel bij de opening van het Kindcentrum, maar ik vond het heel erg jammer dat ik er niet echt bij kon zijn vanwege Corona”. Dat is het eerste wat wethouder Carine Bloemhoff (wethouder onderwijs) zegt over het Kindcentrum. “Ik heb heel veel foto’s gezien, het is zó mooi geworden. In het voorjaar komt er – als het kan- een officiële en feestelijke dag rondom de opening. En reken maar dat ik er dan bij ben!”

Veilig

Het Kindcentrum is de nieuwe plek voor de kinderen van OBS de Huifkar, CBS de Fontein en de kinderopvang Kids2B. Ruim een jaar geleden begon de bouw, met als doel een veilige school. Het gebouw is volledig gasloos en aardbevingsbestendig. “Ik vind het een prachtig ontwerp. De aanleiding is natuurlijk dat de scholen in Ten Boer moesten worden versterkt. Het Kindcentrum is het resultaat van die versterking en vernieuwing. Wat mij aanspreekt is dat er twee scholen op één locatie zitten, zowel openbaar als christelijk onderwijs, samen met Kids2B. Mooi dat kinderen op dezelfde locatie naar school gaan.”


Goed onderwijs voor iedereen

“Alles op één plek, dat past heel goed binnen het onderwijsbeleid. Waar een kind van peuter tot  puber terecht kan. Kinderopvang, basisschool en BSO samen; het is belangrijk dat dat vloeiend in elkaar overloopt. Dit past in de lijn zoals we het onderwijs graag zien. Goed onderwijs is essentieel om je te kunnen redden in de maatschappij, het is het fundament van de samenleving. En ik vind het ontzettend belangrijk dat goed onderwijs voor iedereen beschikbaar is, ongeacht het inkomen van je ouders. Daarbij kan zo’n Kindcentrum ook heel goed tot z’n recht komen, waarbij je ook een voorschools aanbod krijgt. Een mooie plek waar je je goed kunt ontwikkelen.”

Lekker warm

“De kinderen zitten nu in een veilig, mooi en groot gebouw dat ook voldoet aan de nieuwste ventilatie-eisen. Dus hoeven er geen ramen meer open als het koud is.
Het gebouw is ook belangrijk in het kader van de dorpsvernieuwing. Het is een markant gebouw, een prachtige statement, een pronkjewail waar allerlei activiteiten plaatsvinden…..een toonbeeld van hoe we nieuwe scholen in de gemeente willen realiseren.”

Carine Bloemhoff