Volle zaal tijdens bijeenkomst Ten Post Duurzaam 18012023
Loading

Duurzaam Ten Post weer stap dichterbij met gratis energiescan

De thematafel Duurzaamheid in Ten Post en Wittewierum wil inwoners samen met de gemeente Groningen helpen om hun woning te verduurzamen. De plannen zijn 18 januari jongstleden gedeeld tijdens een bijeenkomst in het dorpshuis. Meer dan 110 inwoners trotseerden wind en regen om erbij te zijn. Een uitgebreid verslag volgt binnenkort.

De thematafel Duurzaamheid onderzocht in samenspraak met de gemeente Groningen hoe de huizen in Ten Post en Wittewierum kunnen worden verduurzaamd. Uitzondering vormen de woningen die onder een sloop-/nieuwbouwregeling vallen binnen de versterkingsopgave van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG), zoals de Nije Buurt. Deze huizen worden immers al nieuw en duurzaam gebouwd.

Subsidieregeling

Mede op basis van de onderzoeken maakte de thematafel Duurzaamheid hier een plan voor. De gemeente Groningen is nu bezig een subsidieverordening op te stellen in het kader van de verduurzaming. De gemeente verwacht dat begin maart hierover besluitvorming plaatsvindt.

Verduurzamingsadvies-op-maat

Los van alle plannen biedt de gemeente als extra faciliteit de bewoners van de ruim 200 woningen een gratis energieadvies aan. Hoe is de staat van het huis? Welke maatregelen zijn wenselijk? Wat is mogelijk, wat is passend? De medewerkers van EnergiePloeg maken een grondige energiescan van uw woning. Op basis daarvan krijgt u een gratis verduurzamingsadvies-op-maat.Via de knop hieronder kunt u zich aanmelden (dit is niet meer mogelijk)

 

Volle zaal tijdens bijeenkomst Ten Post Duurzaam 18012023