U bent hier

Van

Tot

Nieuws

Trap er niet in! Gemeenten waarschuwen opnieuw voor betaalde hulp bij subsidieaanvraag

Verkeersbord-pas-op!

Helaas krijgen we nog steeds berichten dat personen en bedrijven tegen betaling hulp aanbieden bij het aanvragen van de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen van 10.000 euro. Dit zijn geen medewerkers van de gemeenten, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), Nationaal Coördinator Groningen (NCG), het Instituut Mijnbouwschade Groningen of het Regionaal Energieloket. Hulp bij een subsidieaanvraag van een van deze instanties is altijd gratis. Lees hier het hele bericht.

Waarom is de subsidieregeling van 10.000 euro in een bepaald gebied aan te vragen?

De aardbevingsproblematiek treft meer huiseigenaren dan alleen de eigenaren van de ruim 26.000 adressen in de versterkingsopgave. Voor deze groep eigenaren was het lange tijd onduidelijk of hun huis wel of niet aan de versterkingsopgave toegevoegd zou worden. Dit gebied blijkt sterk overeen te komen met het gebied waarin de Waardedalingsregeling van Instituut Mijnbouwschade Groningen geldt. Daarom hebben Rijk en regio besloten dit gebied te gebruiken voor deze subsidieregeling. De drie postcodes 9679, 9681 en 9682 in de gemeente Oldambt zijn aan dit gebied toegevoegd, omdat hier ook veel huizen worden versterkt.

Inlooppunt Woltersum gesloten

Banner inlooppunt.jpgVanwege de geldende coronamaatregelen blijft het Inlooppunt Woltersum voorlopig gesloten. Zodra het Inlooppunt weer open mag, laten wij het weten.

Maandag duidelijkheid over oproepactie subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen

Op dit moment werken de gemeenten hard om de oproepactie voor inwoners die de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen hebben misgelopen, vorm te geven. Het  bijhouden van de meldingen moet laagdrempelig en zorgvuldig gebeuren. Het blijkt meer tijd te kosten om dit technisch goed te regelen. Aanstaande maandag wordt in de loop van de dag duidelijk hoe u zich bij de gemeenten kunt melden.

Subsidieaanvraag Verduurzaming en Verbetering Groningen: hoe verder?

Iedereen, die voor de €10.000,- subsidie Verduuzaming en Verbetering Groningen in aanmerking komt en er niet in slaagde om het afgelopen maandag aan te vragen, kan zich vanaf maandag 17 januari melden bij de gemeente. Hoe dat precies zal gaan, zijn we op dit moment aan het uitwerken. We verwachten dat we hier donderdag aan het einde van de dag meer over kunnen zeggen. Houd de website in de gaten! 

Lees hier het hele bericht.

Gemeenten spannen zich met oproepactie maximaal in om subsidiebudget met ruim 200 miljoen te verhogen

Gemeenten Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt en Westerkwartier bieden inwoners die gisteren niet de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen konden aanvragen de mogelijkheid om dat alsnog te doen. Dit kan vanaf maandag 17 januari bij de gemeenten. Hoewel de gemeenten geen garantie kunnen geven, spannen ze zich met deze actie maximaal in om het subsidiebudget met ruim 200 miljoen euro te verhogen. Meer informatie over de aanmelding volgt zo snel mogelijk. Lees hier het hele bericht. 

Omdraaien eenrichtingsverkeer Oldenhuisstraat Ten Post

Eenrichtingsverkeer Oldenhuisstraat

Komend jaar worden drie sloop-/nieuwbouwtrajecten uitgevoerd met drie verschillende aannemers. Ook wordt er verder gewerkt aan het aanleggen van kabels en leidingen in de straten. Om het bouwverkeer in goede en veilige banen te leiden, wordt de rijrichting van de Oldenhuisstraat tijdelijk (tot 1 januari 2023) omgedraaid.