U bent hier

Van

Tot

Nieuws

Groningen adviseert staatssecretaris over vaststellingsbesluit Groningenveld 2022-2023

Net als voorgaande jaren adviseren de regionale overheden ook dit jaar de staatssecretaris Mijnbouw voor het vaststellingsbesluit Groningenveld 2022-2023. Het komende gasjaar produceert Groningen minimaal, zodat het veld alleen nog opgestart kan worden bij extreme kou en bij gelijktijdige uitval van de stikstoffabrieken. Er wordt geen Gronings gas meer gebruikt voor huishoudens, bedrijven en export. Dit is een belangrijke stap naar volledige sluiting van het Groningenveld. Lees hier het hele bericht op de website van de provincie Groningen.

Update: Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen vanaf 6 juli geleidelijk open

Waar knapt jouw huis van op?

Inwoners kunnen vanaf 6 juli een aanvraag indienen voor de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) van 10.000 euro. Hiervoor is voldoende geld beschikbaar. De subsidieregeling gaat geleidelijk, per gemeente, open over een periode van tien weken. Inwoners van de gemeente Groningen kunnen vanaf 27 juli respectievelijk 3 augustus de subsidie van 10.000 euro aanvragen. Inwoners hebben vervolgens tot en met 31 december 2025 de tijd om hun aanvraag in te dienen. Lees hier het hele bericht.

Pas op voor oplichters!

Pas op!

We krijgen opnieuw berichten dat personen en bedrijven tegen betaling hulp aanbieden bij het aanvragen van de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen van €10.000,-. Dit zijn geen medewerkers van de gemeenten, Nationaal Coördinator Groningen (NCG), het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), het Instituut Mijnbouwschade Groningen en/of het Regionaal Energieloket. Hulp bij een subsidieaanvraag van een van deze instanties is altijd gratis. Lees hier het hele bericht.

Update derde ronde subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen

Waar knapt jouw huis van op?

Er komt een nieuwe aanvraagronde voor de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen €10.000. Hiervoor is voldoende geld beschikbaar. In gezamenlijkheid tussen het ministerie van EZK en het SNN wordt deze aanvraagronde voorbereid. Binnenkort bekend wanneer de subsidie open gaat. Iedereen die voor deze subsidie in aanmerking komt, wil graag snel duidelijkheid. Na het mei reces informeert de staatssecretaris de Tweede Kamer hierover. Dat betekent dat half mei bekend wordt vanaf wanneer de subsidie aangevraagd kan worden. Het ministerie en het SNN benadrukken dat het later bekend maken van de startdatum geen gevolgen heeft voor de datum waarop de subsidie open gaat.

Voorop staat: de subsidie gaat vóór de zomervakantie van Noord-Nederland geleidelijk open. Iedereen die in aanmerking komt, heeft voldoende tijd om een aanvraag in te dienen.Zodra er meer nieuws is over de derde ronde subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen, melden wij dit via onze website en social mediakanalen.

Subsidie voor rijksmonumenten, karakteristieke panden en gemeentelijke monumenten

Subsidie erfgoed karakteristieke panden aanvraag 30-april-2022

Eigenaren van rijksmonumenten in de provincie Groningen kunnen nog steeds subsidie aanvragen voor groot onderhoud of restauratie. Er is 3.250.000 euro beschikbaar waarvan 2 miljoen euro voor aardbevingsgemeenten. De subsidie is van 22 maart tot en met 2 mei aan te vragen bij de provincie Groningen.

Ook zijn er subsidiemogelijkheden voor karakteristieke panden en gemeentelijke monumenten. Deze subsidies zijn tot en met 30 april aan te vragen bij het Erfgoedloket Groningen.

Versterken & Vernieuwen en NCG samen in Ten Boer

voormalige basisschool De Fontein

Het team Versterken & Vernieuwen van gemeente Groningen werkt sinds 4 april vanuit de voormalige basisschool De Fontein aan de A.H. Homanstraat 23 in hartje Ten Boer. In dit pand hebben we gezelschap van de medewerkers van Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Lees hier het hele bericht. De kantoren van V&V en NCG aan de A.H. Homastraat zijn gesloten op maandag 18 april, woensdag 27 april ,donderdag 5 mei, donderdag 26 mei en maandag 6 juni.

Sluiting Groningenveld in 2023 blijft in zicht met huidige gaswinning

gasvlam gasfornuis

Het lopende gasjaar 2021-2022 wordt 4,5 miljard Nm3 gas uit het Groningenveld gehaald. Dat is nog iets minder dan het winningsniveau dat in een Kamerbrief van afgelopen 14 maart werd aangekondigd. Hiermee wordt de leveringszekerheid in het huidige gasjaar veilig gesteld. Lees hier het hele bericht.