What are you looking for?
Loading

Even voorstellen: dorpscoach aardbevingen voor kinderen

De aardbevingscoaches van WIJ Ten Boer kunnen helpen bij problemen op emotioneel, lichamelijk en sociaal gebied door de aardbevingen. Ze luisteren naar u en helpen bij het vinden van oplossingen. Samen met u zoeken ze naar antwoorden en, als dat nodig is, naar hulp. Dorpscoaches Jodi Kremer en Melanie Postma hebben er een collega bij: Anneke Koops-Kruijer. Anneke heeft als aandachtsgebied kinderen. Daarnaast werkt Liesbeth Weusten tot en met mei 2023 als kinder- en opbouwwerker bij WIJ Ten Boer.

Anneke: “Als aardbevingscoach richt ik mij op gezond opgroeien van kinderen in het hele gebied Ten Boer. Ik help kinderen in het aardbevingsgebied Ten Boer als ze mentale problemen hebben door de aardbevingen. Nog mooier is het als ik eraan bij kan dragen om dit te voorkomen.” Anneke luistert naar kinderen en samen met hen en andere betrokkenen werkt zij aan praktische oplossingen en activiteiten. Anneke is te bereiken op Anneke.koops-kruijer@wij.groningen.nl, tel. 06-25634084.

Liesbeth: “Als kinderwerker ga ik de komende tijd nieuwe activiteiten organiseren samen met vrijwilligers en andere partijen. Ik richt me vooral op kinderen tot en met 12 jaar. Ook ben ik een keer in de twee weken aanwezig bij het inloopspreekuur in Ten Post. Als opbouwwerker werk ik voor een bredere doelgroep. Ik organiseer met anderen gezamenlijke ommetjes met duofietsen om het sociale contact en het bewegen te stimuleren. In het voorjaar starten we weer. Op de achtergrond werk ik ook mee aan projecten in verschillende dorpen. De komende tijd ga ik met de nieuwe aardbevingscoach gesprekken voeren om te kijken waar de behoeften liggen.” Liesbeth is te bereiken via Liesbeth.Weusten@wij.groningen.nl (tot en met mei 2023).

Foto van Liesbeth Weusten