Luchtfoto van Woltersum
Loading

Hoge opkomst en enthousiast publiek bij film ‘Woltersum in de Wereld’

Op vrijdag 23 juni was de première van de documentaire over Woltersum met de titel ‘Mijn dorp en de Wereld’, over het dorp Woltersum. De zaal was goed gevuld, vooral met inwoners van Woltersum. Alle stoelen in dorpshuis De Bongerd waren bezet. 

"Het is een film over hoe het mooie dorp Woltersum zaken als aardbevingen overleeft", aldus de maker Itamar Kool. De film laat de invloed zien op de inwoners. En op de sociale verbinding binnen de dorpsgemeenschap. De minder mooie kanten komen aan bod, maar er is ook plaats voor hoop en positieve verwachting. Voor Itamar Kool was het een belangrijk moment. "Ik was vol vertrouwen, maar je moet altijd afwachten hoe de reacties zijn. Gelukkig waren die positief."

Familie Ruben: 3 generaties Woltesummers (still uit de film). Tekst gaat verder na foto.

‘De film was een groot succes. Een hoge opkomst en positieve reacties’, aldus een enthousiaste Nico Bos (voorzitter Dorpsbelang Woltersum). ‘Een mooie evenwichtige film. Het geeft een goed tijdsbeeld’, beaamt wethouder Inge Jongman (Versterking en Herstel). Zij was samen met burgemeester Koen Schuiling en Susan Top (voormalig secretaris Groninger BodemBeweging) bij de première aanwezig.

Kinderen van de Woltersumse basisschool maakten de maquette voor de film. (stills uit de film) Tekst gaat verder na foto.

U kunt de film hier terugkijken.