Foto van tent Boer Goensepad
Loading

Veel belangstelling voor inloop Boer Goensepad

Op dinsdagmiddag 17 oktober konden belangstellenden de plannen voor de verbreding van het Boer Goensepad bekijken. De wens voor een verbreding, die komt vanuit bewoners van het gebied, bestaat al langer. Ook de gemeente vindt het belangrijk dat voetgangers en fietsers elkaar veilig kunnen passeren. De gemeente heeft deze wens daarom uitgewerkt in 2 schetsen.

Medewerkers van de gemeente stonden daarom op 17 oktober bij de entree van het pad, aan de kant van de Lageweg, om de 2 varianten toe te lichten. In beide gevallen wordt het Boer Goensepad verbreed van 1m naar 2m. Zodat het mogelijk is om elkaar te passeren, op de fiets en te voet. Het verschil zit in de aankleding van de entree van het pad. Een optie is om het relatief kaal te houden, zoals in de huidige situatie. In de andere optie worden een kanosteiger en een bankje met prullenbak toegevoegd. Belangrijk om te vermelden is dat het een recreatief fietspad blijft. Daarom wordt het bruggetje niet verbreed. Aan het bruggetje zal wel e.e.a. aan onderhoud moeten gebeuren.

Er kwamen naar schatting zo’n 40 geïnteresseerden op de inloop af. Over het algemeen waren de reacties op de verbreding positief. Er werden ook een aantal aandachtpunten genoemd. 
De gemeente verwerkt de reacties de komende tijd tot een de definitief ontwerp-voorstel. 

Op de website van De Stem van Ten Boer vindt u meer informatie, de 2 toegelichte schetsen en een voorlopige planning.

Boer Goensepad