Foto van leden enquêtecommissie
Loading

Volg vrijdag de presentatie parlementaire enquête gaswinning

Vrijdag 24 februari om 12 uur presenteert de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen haar onderzoek naar de besluitvorming over de aardgaswinning, aardbevingen, schadeafhandeling en versterking in Groningen. De commissie trekt conclusies en doet aanbevelingen voor de toekomst. De presentatie van het rapport is op vrijdag 24 februari vanaf 12.00 uur live te volgen:

NCG opent deuren

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) opent deze dag haar deuren voor alle inwoners van het gebied. De NCG-versterkingspunten zijn van 12.00 tot 17.00 uur geopend voor iedereen die vragen heeft of in gesprek wil met een van NCG-medewerkers. Bewoners kunnen er ook samen met onze medewerkers de livestream van de presentatie van het rapport bekijken.

De presentatie kan verschillende emoties oproepen bij onze inwoners en iedereen die nauw betrokken is bij dit dossier. Gemeenten, Veiligheidsregio Groningen, waterschappen en maatschappelijke organisaties hebben hier op verschillende manieren aandacht voor om rondom dit soort momenten goed ogen en oren voor elkaar te hebben.

Foto van leden enquêtecommissie

Leden van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen (van links naar rechts): Peter Kwint (SP), Stieneke van der Graaf (ChristenUnie), Judith Tielen (VVD), Tom van der Lee, voorzitter (GroenLinks), Anne Kuik (CDA), Barbara Kathmann (PvdA), Hülya Kat (D66).