What are you looking for?
Loading

Ommelanderstraat/Blinkerdlaan: Het definitieve inrichtingsplan openbare ruimte

In februari 2022 lieten we u het definitieve ontwerp voor de openbare ruimte in de Ommelanderstraat/ Blinkerdlaan zien. In dit ontwerp verwerkten we de reacties die we tijdens en vlak na de inloopbijeenkomst van 27 september 2021 ontvingen.  

Nadat we dit definitief ontwerp in februari met u deelden, kregen we in maart van dit jaar nog enkele reacties. We verwerkten die reacties in de tekening van het definitief ontwerp. Daarom staat er op de website een nieuwe, definitieve tekening van het ontwerp van de inrichting van de openbare ruimte. Hieronder zetten we de wijzigingen voor u op een rij:

  • De plantvakken staan nu iets dichter bij de voetpaden.
  • Een paar bomen kregen een ander plekje, iets verder van een aantal uitbouwen van de toekomstige woningen. 
  • Het plantvak bij het trapveldje maken we iets groter. Het vormt nu een U, zodat meer ballen kunnen worden tegengehouden.
  • Naast Ommelanderstraat nummer 10 maken we het groenvak naast de kruising groter. De parkeerplaatsen verschuiven we iets meer richting het achterpad.
  • We keken naar de afwatering bij extreme regen. Dit leidde tot een paar aanpassingen:
    • We veranderen twee ‘plateau’s’ in een  zogenoemde ‘punaise/bolling’ in de kruising op de weg. Zo stroomt het water er langs.
    • De hoogtes van de openbare ruimte en die van de nieuwe woningen zijn goed op elkaar zijn afgestemd. Daarover hebben we nauw contact met de bouwbedrijven.

In september besluit de gemeenteraad over de toekenning van het budget. Vervolgens is de aanbesteding voor de inrichting van de openbare ruimte gepland in oktober 2022. Deze planning sluit aan bij de planning van de bouw van de woningen in fase 1. De hoofdrijbaan pakken we aan als alle woningen klaar zijn. Fase 2 wordt op dit moment niet verder voorbereid. De reden daarvoor is dat we in afwachting zijn van de versterkingskeuze van de woningen die daar staan.