What are you looking for?
Loading

Woltersum

Met de dorpsvernieuwing in Woltersum werken de gemeente en inwoners samen aan de toekomst van het dorp.

Na verschillende dorpsgesprekken en een inloopmarkt in het Dorpshuis zijn in de zomer van 2019 vier thematafels aan de slag gegaan met de uitwerking van de ideeƫn tot concrete plannen: duurzaamheid, sociale cohesie, wonen & versterken en verkeer & openbare ruimte. Begin 2020 werden de plannen voor de dorpsvernieuwing gepresenteerd met een wandeling door het dorp tijdens Hap & Stap.

De plannen zijn samengevoegd in een Dorpsagenda (pdf 3,8 MB). Hierin hebben we vastgelegd wat de opgaven, de doelen en de bijbehorende projecten zijn waar inwoners van Woltersum en de gemeente de komende jaren met elkaar aan werken.

  • Vul het contactformulier in. U hoort zo snel mogelijk van ons!
  • Kom lang bij Inlooppunt in Dorpshuis De Bongerd, open op dinsdag van 13:00-15:00 uur en op donderdag van 10:00-12:00 uur
  • Mail ons via versterkenenvernieuwen@groningen.nl
  • Bellen kan ook: Karin Tersmette 06 53 31 46 77, Stijn Stolwijk  06 52 60 52 49

Heeft u een idee en/of lijkt het u leuk om mee te werken aan de dorpsvernieuwing in Woltersum? Laat het weten via versterkenenvernieuwen@groningen.nl of het contactformulier.

  • De regio Groningen sloot op vrijdag 6 november 2020 een akkoord met de Rijksoverheid over de toekomst van het aardbevingsgebied.De wethouder heeft een speciale boodschap voor de inwoners van Woltersum. Bekijk het filmpje.
  • De gemeente Groningen, de Nationaal Coƶrdinator Groningen (NCG) en het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) slaan de handen ineen om de versterking en schade van de huizen in Woltersum integraal aan te pakken. Lees meer in de nieuwsbrief van juni 2021. 
  • Op 2 februari 2021 was er een online bijeenkomst voor alle inwoners van Woltersum over versterken en vernieuwen. U kunt deze sessie terugkijken via YouTube
  • Op 22 april 2021 was er een online bijeenkomst voor de inwoners van Woltersum over versterken en vernieuwen. U kunt deze sessie terugkijken via YouTube 
Funderingsproblematiek Woltersum Nieuw gebouw voor basisschool De Huifkar